29-09-09

Hersentraining

Hoi, dat was leuk hé vandaag, die hersengymnastiek.  Spelenderwijs trainden jullie jullie 'wijze massa'.  Wat moesten jullie zoal doen?  Je voor- en familienaam met de linkerhand schrijven en nadien zelfs met 2 handen tegelijk.  De moeilijkste, maar meest hilarische opdracht was toch wel het schrijven van je naam op een blad tegen het voorhoofd gedrukt (zie foto's).  Wat viel toen op?  Er waren er veel die hun naam toen achterstevoren schreven!! 

Tijdens het maken van de anagrammen werden de 'hersentaalcellen' aan het werk gezet.  Enkele leerlingen konden zelfs meer dan één woord uit het woord ROTSEN puzzelen.  Knap hoor van jullie!

Dergelijke leuke oefeningen zijn voor herhaling vatbaar!

 

Tot morgen,

juf Katlijn

Click to play this Smilebox postcard: Hersentraining
Create your own postcard - Powered by Smilebox
Make a Smilebox postcard

19:38 Gepost door juf Katlijn in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

23-09-09

Foto's meetles

Meetles oppervlakte

 

Click to play this Smilebox scrapbook: meetles oppervlakte
Create your own scrapbook - Powered by Smilebox
Make a Smilebox scrapbook

22:54 Gepost door juf Katlijn in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

STRAPDAG

PROFICIAT aan alle STRAPPERS!!!  Jullie hebben dat goed gedaan vandaag.verkeersbord3

Vanmorgen stonden de juffen en de directeur al vroeg aan de poort.  Ook Zeppe en Zikki waren aanwezig.
Zij verwelkomden alle kinderen die met de fiets of te voet naar school kwamen.  En dat waren er heel wat!!  Veel mama's, papa's, oma's en opa's hadden voor de gelegenheid ook hun stalen ros van stal gehaald en vergezelden de kinderen zo naar school.  Bij aankomst kregen alle sportievelingen een lekker cakeje, gemaakt door de kleuters!  Dankjewel hoor!  Ze waren heel lekker!  MMMmmmm.  Dat kon er wel in bij de meesten! Ook bij de mensen van de gemeente die zo vriendelijk waren het zebrapad pas verder te 'tippen' (zoals ze dit zelf noemen) nadat de bel gegaan was.

Om 8u45 was het tijd om te verzamelen op de speelplaats.  De kleuters beleefden allerlei avonturen met Zeppe en Zikki.  De eerste graad begon met fietsencontrole en een stevige wandeling.

De leerlingen van de 2de en de 3de graad werkten klasdoorbrekend.  Er werden groepjes gevormd (door loting) en het dagprogramma werd voorgesteld.

Fiets%20animatie

Ook zij onderwierpen hun fiets aan een strenge keuring door lokale agent Raf.  Iedereen kreeg na afloop een kaartje mee naar huis met het resultaat.  Sommigen zullen toch eens langs moeten gaan bij de fietsenmaker als ze veilig én wettelijk in orde willen rondrijden!

Daarna was het tijd om het 'Octopussenbordspel' te spelen.  Elk groepje kreeg een speelbord, pionnen en een opdrachtenkaart.  Die waren heel divers: verkeersborden herkennen, zware tassen zeulen, met 2 in een paar regenlaarzen kruipen, een rebus over het verkeer oplossen, een ballon opblazen.  Niets was te moeilijk voor deze ferme strappers!

Na de middag werd er in de 2de en 3de graad gewerkt met een doorschuifsysteem.  verkeersbord4
De leerlingen oefenden onder de vakkundige leiding van Raf en Marc, de 2 agenten het oversteken en rijden met de fiets op straat en behendigheid op het verkeersparcours.  Beiden vallen onder de eindtermen en worden op het einde van het 6de leerjaar (tijdens een speciale verkeersdag) dan ook getoetst.  Regelmatig oefenen is hier dan ook de boodschap!

Marnix(ke), de man van juf Charline was onze handige Harry van dienst en toonde hoe je een lekke band kunt herstellen.  Nadien was het de beurt aan de kinderen zelf.  Allemaal vonden ze dat een 'coole' opdracht!

In de klassen stonden de computers open op de klasblog.  Via de links op de blog kon er gesurft worden naar diverse verkeerssites (en filmpjes).  Zo moesten de kinderen enkele opdrachten oplossen ivm de fiets vroeger(plaatje = hoge bi) geschiedenis van de fiets en fietsveiligheid (dode hoek).  Voor wie meer wilt weten, neus gerust eens rond op de blog.  Aan de linkerzijde, onder de kolom VERKEER vind je de links.

Even voor vier uur werd de dag kort geëvalueerd en kreeg iedereen een leuk 'strapwindmolentje'. 

Lukas was jarig vandaag.  Een dikke proficiat!!  Zoals jarig4afgesproken vieren we dat morgen in de klas.


bedankt-0003

Nogmaals dank aan de politie Beernem, meer speciaal aan Raf en Marc die de leerlingen heel boeiend onderhielden en begeleidden tijdens het fietsen.

Ook dankjewel aan Marnix die een dag 'congé' afstond om ons bij te springen.

Dankjewel juf Charline voor de leuke dag samen.  't Was af en toe wat blazen, maar meer dan de moeite waard!

En, last but not least:  Dankjewel aan alle strappers die zo goed meegewerkt hebben.  Vanavond zullen jullie waarschijnlijk stevige boomstammen doorzagen in jullie bed!  ZZZZzzzz  Ik althans wel!!!slaapbeer

Tot morgen!!!  Ik vond het een superleuke dag!           Juf Katlijn

De foto's vind je binnenkort in de rechterkolom onder 'Strapdag 2009'

 

00:02 Gepost door juf Katlijn in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-09-09

Drukke maandag

Hallo allemaal,

Vanmorgen zijn we in volle vaart aan de nieuwe werkweek begonnen.  De routine raakt er stilaan in bij jullie.  Alleen aan dat babbelen zal nog iets moeten gedaan worden hoor!Roepen

Deze namiddag bracht de bus ons tot in Oostkamp waar we in de oude hangars van Coca-Cola opgewacht werden door 2 leden van de federale politie.  Eerst kregen jullie een korte herhaling van de verkeersborden en de wegcode in het algemeen.  (Niet iedereen was even aandachtig zei de agent me achteraf!!)  bekeuring
Daarna moesten jullie de 'weg' op.  Na enkele oefenbeurten werd het menens.  Enkele leerlingen lagen er direct uit doordat ze een verkeersregel overtraden.  Hopelijk overkomt jullie dat niet in de realiteitHuilen!!!  Anderen reden dan weer heel erg geconcentreerd rond en probeerden geen fouten te maken.  Proficiat aan Devon, Juanita die brons en zilver behaalden!!  Maar er kan natuurlijk maar 1 winnaar zijn en dat was vandaag Lukas!!  Een dikke proficiat jongen!!  Jij mag tijdens de grote finale in Oostkamp (verkeershappening) op 4 oktober strijden om de eerste plaats en een mooie prijs!  Indien je niet kunt gaan, dan geef je je kaart door aan Juanita.  Juanita, kun jij op je beurt dan ook niet, dan mag Devon gaan 'strijden'.6_medailles-14264040-Big

Morgen gaan we er weer opuit.  We trekken naar Bulskampveld waar een nieuwe gidswandeling zal uitgetest worden op ons en enkele natuurgidsen.  Leuk om dit te kunnen meepikken.  Dankjewel trouwens aan de organisatie voor deze unieke kans!  Later meer hierover, want ovraagtekens6ok voor mij is het nu nog één groot vraagteken.

De foto's van beide activiteiten zul je dan via deze blog kunnen bekijken. 

Beste ouders, de foto's die in de online albums staan, kunnen en mogen jullie gerust downloaden als leuk aandenken van je (pré-)puber zijn of haar lagere schooltijd.

Tot morgen.  Nu vlug tandjes poetsentandenpoetsen
en naar mijn dodo!slapen_15

00:07 Gepost door juf Katlijn in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-09-09

Meten is weten

Maandag mochten de leerlingen van het 6de meetopdrachten rond de lengtematen verzinnen voor de leerlingen van het 5de.  Dinsdag, onder een stralend zomerzonnetje trokken jullie naar buiten gewapend met latten, touwtjes, ...  Met plezier zag ik dat jullie heel enthousiast aan de slag gingen.  Het bewijs daarvan zijn de foto's die ik genomen heb.  Je kunt ze bekijken door in de rechterkolom onder de rubriek foto's onderaan (bovenaan zijn de foto's van vorig jaar) te klikken bij 'meetopdracht'.

Prettig weekend nog en niet vergeten:

maandag gaan we naar Oostkamp om te oefenen op het verkeerparcourspolitie_29
Zorg dat je je rijbewijs meehebt!!politie_05

21:41 Gepost door juf Katlijn in Actualiteit | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

04-09-09

We vliegen met een zucht....

Nee, het is geen klucht.  We vliegen met z'n allen de schoolbanken weer in!  Hèhè, de eerste (bijna volledige) schoolweek hebben we ook alweer achter de kiezen!  'k Ben best wel een beetje moe.  Ik moet toch nog wat wennen aan het vroege opstaanOnbeslist

Ons klasje is gezellig gevuld: in het 5de lj zitten er 7 leerlingen en in het 6de 11.  (Foto's volgen nog)  We maken er samen vast een 'machtig' tof jaar van!!

HuilenHet deed toch vreemd hoor op 1 september om het zonder het vorige 6de te moeten stellen. Liedewij (heb ik al gezien), Nathanaël, Sammy, Stan en Michiel (heb ik ook al gezien) , ik wens jullie het allerbeste in het middelbaar: toffe vrienden, coole leerkrachten, interessante leerstof (al denken jullie aan dat laatste mss liever nog niet te veelKnipogen), ...  het ga jullie goed!  Vergeet de 3 Beertjes niet , jullie zijn altijd welkom!!

 

ImageChef Word Mosaic - ImageChef.com

juf Katlijn

 

22:45 Gepost door juf Katlijn in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |