18-11-09

GROOTOUDERDAG

omaopadag

Vandaag vierden we grootouderdag op school.  We startten de dag met een lekker ontbijt in de eetzaal.  Na de maaltijd strekten we even de benen op de speelplaats.  Rond 10u15 konden de grootouders een bezoekje brengen aan de klas. 

Het thema was dit jaar 'gezondheid'.  Onze klas werkte rond de zintuigen.  Elk duo of groepje kreeg een bundel met daarin een reeks opdrachten.  Zo moest er oa geproefd en geroken worden met een blinddoek aan.  Er stond ook een voeldoos (Dankjewel juf Kaatje!), op de computer kon je muzieknotenmemory spelen, de woordenboeken lagen klaar om spreekwoorden op te zoeken...  Enkele leerlingen ondervonden deze ochtend al dat sommige voor ons doodgewone dingen, reuzemoeilijk uit te voeren zijn als je blind bent!  De trukendoos werd bovengehaald om toch te slagen! 

Het was heel leuk om te zien hoe de oma's en opa's meedachten of meewerkten.  De meesten hadden in ieder geval plezier met hun kleinkind.  Ik denk dat er hier en daar een oma of opa toch stiekem wenste opnieuw in de schoolbanken te zitten!! 

De foto's kun je nu al bekijken en downloaden!!  Rechterkolom onder de rubriek "foto's" vind je de link "grootouderfeest".

Dankjewel aan alle oma's en opa's voor de talrijke opkomst en de oprechte interesse in jullie kleinkind!Lachen

Juf Katlijn

16:47 Gepost door juf Katlijn in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-11-09

Hallo

Het was een beetje een vreemde week. Enkele juffen ziek, woensdag geen school...  Toch was ik tevreden, want jullie hebben veel en goed meegewerkt!  

Keenan, jij was jarig.  Nog een dikke proficiat en veel 'crossplezier' met je cadeau!jarig6

De komende periode belooft ook nog druk te worden:

Volgende week woensdag is het grootouderdag.  Dan smullen we samen met oma en opa van een lekker gezond ontbijt in onze refter.  Mogen we met nadruk vragen aan de mama's en papa's niet mee te komen, want onze eetzaal is niet berekend op zoveel mensen.  Na de maaltijd mogen de grootouders nog eens komen piepen én meewerken in de klassen. 

De week erna gaan we keihard sporten in de Koude Keuken tijdens de American Games.

Vrijdag 27 november is er spaghetti-avond.  Er kan nog steeds ingeschreven worden!  Enne... de spaghettisaus die Ann van de keuken maakt is ...spaghetti1
Mmmmmm..., om je vingers bij af te likken!

Begin december verwelkomen we de sint op school.  Ik ben eens benieuwd wat hij vindt van mijn 'lieve klasje'.  Ahum!

Tja en daarna loeren de toetsen alweer om de hoek met de drukke kerst- en eindejaarsperiode in hun kielzog.

Je ziet het, het wordt nog reuzedruk!

Ik zal me nu beter nog maar een beetje ontspannen hé?

Prettig weekend!

juf Katlijn

 

18:03 Gepost door juf Katlijn in Actualiteit | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

01-11-09

Joepie, VAKANTIE !!

Gisteren hebben we een leuke én boeiende dag gehad in Amsterdam.  Jammer dat enkele kinderen niet meekonden.  De foto's volgen later.

Grrrr, het weer viel niet echt mee vandaag.  Als je je soms verveelt, kun je misschien eens aan je ouders vragen om de boekenbeurs in Antwerpen te bezoeken.  Een paradijs voor leesbeesten!!

Meer info vind je via deze link. lezen2
http://www.boekenbeurs.be/

Tot later....

Juf Katlijn

23:18 Gepost door juf Katlijn in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |