22-09-10

Strappen = tof!

LachenDe strapdag, versie 2010 hebben we ook al achter de kiezen.  Het was een keitoffe ochtend, onder een stralende zon.  Elke kleuter of leerling die naar school strapte kreeg een berenreflector om aan de schooltas te hangen.  En ja, onze doos was bijna leeg!! 

Nadat enkele mama's en 1 papa van onze klas zich moed (koffie ;-) ) ingedronken hadden, waagden ze zich onder de kritische blikken van al dat jonge volkje aan het fietsparcours.  En het moet gezegd zijn, de dames brachten het er niet slecht vanaf. Lachen  Een ferme proficiat aan de mama van oa Keenan, Eli en Brecht én de papa van Benjamin.  De andere ouders kunnen op 22/09/2011 alsnog een kansje wagen!

Na een korte oversteekoefening onder begeleiding van de agent, was de ganse klas opgewarmd voor het fietsparcours.  Voor sommige leerlingen (en ja ook voor mezelf, al zeg ik het zelf) liep dit van een leien dakje, anderen zullen toch nog wat moeten oefenen in de tuin hoor!  Enne, rap wil niet zeggen goed en veilig hé!!

In klas keken we samen met het eerste leerjaar naar enkele infofilmpjes over de dode hoek.  Als afsluiter zongen we nog eens de Zeppe en Zikki song mee, terwijl een paar eersteklassertjes zich zelfs aan een danspasje waagden!

Vervolgens trokken we richting parking waar we het gevaar van de dode hoek in werkelijkheid konden ondervinden.  De chauffeur van de vrachtwagen gaf heel veel info en liet iedereen eens achter het stuur kruipen en in de spiegels kijken.  Waarvoor dank trouwens!! Lachen

Kortom, ook dit jaar was de strapdag een groot succes. 

Hopelijk is dit de aanzet voor een verkeersveilig schooljaar waarin er nog veel naar school gestrapt zal worden!

Tot morgen!  (P.S. L5: morgennamiddag bezoeken jullie Sint-Amandus)

juf Katlijn

22:35 Gepost door juf Katlijn | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.