22-09-10

Strappen = tof!

LachenDe strapdag, versie 2010 hebben we ook al achter de kiezen.  Het was een keitoffe ochtend, onder een stralende zon.  Elke kleuter of leerling die naar school strapte kreeg een berenreflector om aan de schooltas te hangen.  En ja, onze doos was bijna leeg!! 

Nadat enkele mama's en 1 papa van onze klas zich moed (koffie ;-) ) ingedronken hadden, waagden ze zich onder de kritische blikken van al dat jonge volkje aan het fietsparcours.  En het moet gezegd zijn, de dames brachten het er niet slecht vanaf. Lachen  Een ferme proficiat aan de mama van oa Keenan, Eli en Brecht én de papa van Benjamin.  De andere ouders kunnen op 22/09/2011 alsnog een kansje wagen!

Na een korte oversteekoefening onder begeleiding van de agent, was de ganse klas opgewarmd voor het fietsparcours.  Voor sommige leerlingen (en ja ook voor mezelf, al zeg ik het zelf) liep dit van een leien dakje, anderen zullen toch nog wat moeten oefenen in de tuin hoor!  Enne, rap wil niet zeggen goed en veilig hé!!

In klas keken we samen met het eerste leerjaar naar enkele infofilmpjes over de dode hoek.  Als afsluiter zongen we nog eens de Zeppe en Zikki song mee, terwijl een paar eersteklassertjes zich zelfs aan een danspasje waagden!

Vervolgens trokken we richting parking waar we het gevaar van de dode hoek in werkelijkheid konden ondervinden.  De chauffeur van de vrachtwagen gaf heel veel info en liet iedereen eens achter het stuur kruipen en in de spiegels kijken.  Waarvoor dank trouwens!! Lachen

Kortom, ook dit jaar was de strapdag een groot succes. 

Hopelijk is dit de aanzet voor een verkeersveilig schooljaar waarin er nog veel naar school gestrapt zal worden!

Tot morgen!  (P.S. L5: morgennamiddag bezoeken jullie Sint-Amandus)

juf Katlijn

22:35 Gepost door juf Katlijn | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-09-10

STRAPDAGSTRAPDAGSTRAPDAGSTRAPDAGSTRAPDAGSTRAPDAGSTRAPDAG

Helaba,

hier ben ik nog een keer.  Wel een beetje laat op de avond, dus hopelijk liggen jullie al allemaal in jullie warme nestje.

Morgen doen we voor de 3de keer mee aan de strapdag!  's Morgens worden jullie vanaf 8u verwelkomd aan de schoolpoort (kant BCstraat) door de leerkrachten en Zeppe en Zikki. Jullie ouders krijgen een lekker kopje koffie aangeboden zodat ze scherp staan om het fietsparcours af te leggen.  Daarna is het jullie beurt.  Wie doet het beter: mama/papa of jullie????  De begeleidende agent zal het ons wel vertellen.  

Op de parking zal een vrachtwagen staan waar we uitleg krijgen over de dode hoek.  Misschien mag je zelf op de stoel van de chauffeur gaan zitten en zo ervaren wat dit inhoudt!

De ganse voormiddag staat volledig in het teken van (veilig) verkeer.  Hopelijk strappen jullie morgen allemaal naar en van school!!

sticker_strapdag.jpg

Tot morgen!!  juf Katlijn 

23:42 Gepost door juf Katlijn in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: strapdag 2010, strappen |  Facebook |

11-09-10

Koekoek!!

En... GO!  425728-e18ec2c93dc39543b30bcb98139ae95d.jpgWe zijn weer vertrokken!  De vakantie ligt inmiddels al bijna 2 weken achter ons (waar is de tijd?).

Welkom aan het 5de leerjaar! En ' Welcome back ' aan het nieuwe 6de! 

Op deze blog kunnen jullie en ook jullie ouders, grootouders, vrienden, ... volgen wat wij allemaal uitspoken binnen en buiten de muren van ons klasje!

Aan alle ex-zesdeklassers: ik hoop dat jullie allemaal een goeie start genomen hebben!!  Van bepaalde leerlingen heb ik al iets gehoord, andere zelfs al gezien.  Eentje zie ik zelfs dagelijks Knipogen  Deze blog blijft er ook voor jullie zodat jullie op de hoogte blijven van de nieuwtjes uit De Drie Beertjes!  M'n klasdeur staat ook nog steeds wagenwijd open als de heimwee te groot zou wordenHuilen en een smsje is rap gestuurd!

Ik wens iedereen een supertof schooljaar toe!!!02996_school_is_cool_snoopy.jpg

juf Katlijn

23:56 Gepost door juf Katlijn | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |