26-09-11

artikel in de krant

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

 Daar kun je het artikeltje lezen dat meester Dave schreef voor de krant.  Dankjewel Dave!

Mijn foto's van het fietsen, de strapdag en de verkeershappening zul je binnenkort ook online kunnen bekijken.

Tot morgen,

slaapwel,

juf Katlijn

22:38 Gepost door juf Katlijn | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-09-11

STRAPDAG

Hèhè, wat een dag!  Vanmorgen waren er heel wat kinderen al supervroeg uit de veren om met de fiets naar school te komen.  Wij, de juffen en meesters, stonden iedereen op te wachten aan de schoolpoort. De jongste strappers kregen een hip polsbandje met een wijze boodschap op en mochten eens grabbelen in de doos vol walnoten.  De mama's, papa's, oma's, opa's of andere begeleiders kregen versgeperst biologisch appelsap van appels uit juf Tania haar tuin aangeboden. Njammie!

Op de speelplaats moedigden Zeppe en Ziki ons aan om onze beenspieren en armspieren los te gooien.  Daana waren we klaar voor het grotere werk.

Terwijl de kleuters begonnen aan de workshops en de leerlingen van het eerste t.e.m. het derde leerjaar vertrokken op verkeerswandeling met een agente, verzamelden wij ons met onze fiets bij Marc, onze politieagent.  Na een kort woordje uitleg en een snelle fietsencontrole waren we ook klaar om te vertrekken.  Het werd een boeiende fietstocht vol leerzame tips.  Zo leerden we om het veilige fietserswegje aan het station te gebruiken i.p.v. minutenlang te wachten aan de gevaarlijke grote baan.

Bulskampveld was onze stopplaats.  Gelukkig maar, want Sam haar banden waren helemaal plat. Er was niets meer aan te vangen met haar achterband en we moesten dan ook een hulplijn inschakelen.  Diego, onze buschauffeur kwam haar depanneren.  Jammer voor haar, maar nu had Ina een hulpje extra bij de kleuters.

Op het grasveld speelden we de "verkeer of verkeerD- kwis".  Jari, Selina en Armand kenden het best de verkeersregels en waren de terechte winnaars.  Maar niet getreurd, iedereen sprong gezwind weer op de fiets en zo peddelden we terug naar school.  Daar werden de frietjes met reuzehonger aangevallen.

Na het eten trokken we onze stoerste werkkleren aan om in groepjes aan ons kunstproject te werken. werken.gif

Het groepje van juf Tania schilderde op een houten plank de slogan "Maak ons het leven niet zuur ; rijd 30 per uur".  Als de verf goed droog is wordt dit opgehangen aan de straatkant (Parkstraat).

Juf Vicky leverde met haar groepje een prachtig gepimpte fiets af die nu staat te pronken op het tussenplein.

Er was ook een groepje dat er in slaagde om met slechts enkele oude wielen, wat bezemstokken, ijzerdraad, touw en stof een heuse fiets te bouwen!

Enkele groepjes kinderen maakten samen met de andere juffen en meesters enkele strapmannetjes van kippengaas, ijzerdraad en oude kledij.  Ze plooiden, knipten, sneden, zaagden, maten, knoopten, ...  naar hartelust. 

Na een welverdiende pauze met een drankje en/of een koek was het tijd voor de apotheose.  De kleuters zongen uit volle borst hun verkeerslied en het lager stelde z'n kunstwerken voor.  Na een korte fotosessie ging de schoolbel en zo zat deze strapdag 2011 er ook weer op. 

Chapeau iedereen, dat hebben jullie goed gedaan!  Dikke pluim voor allen!

 

wav.gif

 

 

21:31 Gepost door juf Katlijn | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

17-09-11

Rap rap rap...euch...nee...Strap strap strap!

Helaba allemaal,

22 september is het opnieuw Strapdag en ook met onze school staan we dan eens stil bij de verkeersveiligheid.  Figuurlijk bedoeld, want stilzitten is er eigenlijk niet echt bij!  Na het onthaal aan de schoolpoort met een verfrissende verrassing voor wie die te voet of met de fiets komt of aan carpooling doet, schudden we samen met Zeppe en Ziki onze armen en benen los. 

Onze klas + het vierde leerjaar zullen daarna een fietstocht maken waarbij we zoveel mogelijk knelpunten (gevaarlijke plaatsen) in de gemeente zullen passeren.  Een agent begeleidt ons daarbij zodat we leren hoe we moeten handelen in het verkeer. 

In de namiddag steken we onze handen uit de mouwen.  We maken in groepjes een groots kunstwerk rond verkeer dat vanop straat te zien zal zijn.  Wat dat wordt?  Sssst, nog even mondje dicht! 

Jullie hebben gisteren al een beetje fietsbehendigheidsproefjes gedaan.  Proficiat aan Jari die in de snelste tijd een foutloos parcours gereden heeft!

Dinsdag kunnen jullie verder oefenen op het verkeersparcours van de politie.  Ik ben benieuwd wie van het 6de onze eer mag gaan verdedigen op de grote verkeershappening volgend weekend.  Ina, jij zal het niet zijn, want met een been in 't gips rijd je niet zo soepel hé. Wenkbrauw ophalen  Moest het een race op krukken zijn, zou je gegarandeerd winnen, daar ben ik zeker van!

Vergeet dus niet je fiets op school te zetten tegen donderdag of nog bete13.gifr, op de strapdag gewoon naar school te fietsen. 

 

21:57 Gepost door juf Katlijn | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

07-09-11

1, 2, 3 en GO!

Hoi iedereen, welkom op de blog van de 5de- en 6deklassers van De drie beertjes uit Beernem.  Hier kun je lezen wat mijn jonge beren zoal uitspoken en beleven op en rond de school.  Op de rechterzijde vind je het archief en een hele resem aan foto's (Picasa webalbums). 

Zit je zelf in het 5de of 6de leerjaar of ben je gewoon geïnteresseerd in de leerstof van die groep, surf dan ook eens naar mijn yurlspagina.  Daar vind je heel wat info (links) rond de verschillende vakken met filmpjes, leuke tips en leerzame spelletjes. http://jufkatlijn.yurls.net./

Tot binnenkort,

Katlijn

22:19 Gepost door juf Katlijn in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |