18-02-14

Natuur en techniek hand in hand: Maken van een bijenhotel

"Velt, Natuurpunt, CrAs, Volkstuinen, de stekkertjes en de milieuadviesraad nodigen iedereen uit op de Beernemse avond van de bij op zaterdag 22 maart 2014. Het aanbod van die avond: de filmvoorstelling Queen of the Sun, een workshop 'bijenhotel bouwen' en infostands rond wilde bijen, imkeren, bij-vriendelijk tuinieren.

Er wordt ook een bijenvriendelijke plantenstand georganiseerd onder het motto: planten door en voor iedereen ! 

Meer info op www.velt.be/beernem "

Bijen zijn cruciaal voor het leven op onze planeet. Toch gaat hun situatie er dramatisch op achteruit, want ze vinden te weinig eten en er zijn te weinig holletjes om in te wonen of eitjes te leggen voor de wilde bij. Natuurgebied bouwen voor de bij is dus een hoognodige zaak. De organisatie van de Beernemse avond van de bij  riep de Beernemse scholen op om zich het lot van de bijen aan te trekken door zelf actie te ondernemen. 

En dat hebben we gedaan (althans daar zijn we mee bezig)! Met de 3de graad, onze klas dus, hebben we bijenhotels gemaakt. Gewapend met zagen, boormachines, bamboestokken, vliertakken, kleine boomstammetjes,... trokken we naar het technieklokaal waar we onder leiding van meester Rik (de directeur) aan het werk gingen. Hij leerde ons hoe we op een correcte manier het werkmateriaal moesten hanteren. Er werd intens samengewerkt om tot een goed resultaat te komen. De foto's kun je bekijken door in de rechterkolom te klikken op de link "2014 album 2c Bijenhotel maken". Bijen plaatjes

Katlijn

 

De commentaren zijn gesloten.